Pocketvering

Pocketvering: Elke veer een eigen zakje

Bij pocketvering matrassen bestaat de kern uit metalen veren waarbij elke veer per stuk is verpakt in een zakje.. Bij een pocketvering matras veert en functioneert elke veer afzonderlijk van elkaar. Hierdoor wordt doorgaans een betere ondersteuning van het lichaam bereikt dan bij een binnenveringssysteem.

De dikte, de samenstelling het gebruikte staal, het aantal slagen van de pocketvering en het afdekmateriaal bepalen het comfort van de matras. Voor de horeca zijn (dubbel)  thermisch gehard carbon stalen veren aan te bevelen, aangezien deze het meest duurzaam zijn.

Vaak is de kern opgedeeld in comfortzones. De zones verschillen in hardheid door toepassing van verschillende draaddiktes. Voor de Horeca is het gebruik van (te) dunne draaddiktes af te raden in verband met de kwetsbaarheid ervan.

Het aantal veren/m² wordt vaak genoemd als verkoopargument. Het aantal veren zegt echter betrekkelijk weinig over het te verwachten comfort. De kwaliteit van de veren, het aantal slagen en de afdeklagen zijn daarvoor van veel grotere betekenis.