Polyether

Schuimrubber, zeiden we vroeger ook wel….

Polyether schuim is een flexibel en veerkrachtig materiaal. Het bestaat uit veel kleine cellen omdat het “verschuimd” is. Na indrukking veert het materiaal terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Daarom is polyether bij uitstek geschikt om comfortabel meubilair te produceren.

Polyether

Polyether is ten opzichte van andere schuimen relatief goedkoop.   De levensduur r is echter beperkt. Houd rekening met een levensduur van maximaal 10 jaar.   Bij brand zorgt polyetherschuim voor een grote hoeveelheid rook en kan schadelijk zijn.  Wie dat wil voorkomen kiest beter voor het vlamvertragende koudschuim.

Polyether is verkrijgbaar in meerdere dichtheden. De dichtheid zegt niets over de hardheid. De hardheid wordt uitgedrukt in KPa en varieert voor een polyetherschuim meestal tussen 1,5 KPa (zeer zacht) en 8 KPa (zeer stevig). De dichtheid zegt wel iets over de duurzaamheid. Voor een goede matras wordt vaak gekozen voor dichtheden vanaf 35 kg/m3 in Soft of Medium uitvoering. Voor kindermatrassen worden meestal lagere dichtheden polyether geselecteerd.